FOLK REDENIMISSIMA




Immár harmadik éve legfőbb célunk a kézművesség jelentőségének megfogalmazása a 21. században. A gyakorlott, elmélyült alkotás és az erre való törekvés vonzó képviselete. Közösség formálás, színvonalas hobbi és mesterien profi tartalmak kialakítása.

Az év kezdetén, építkezve korábbi tapasztalatainkra megfogalmaztuk céljainkat, amit immár itt a blogon tudtok majd követni hétről hétre, hónapról hónapra.

Két párhuzamosan futó, egész éven átívelő project emelkedése látszik a horizonton, az egyik művészi- szakmai, a másik közösségi hobbi és mindkettő izgalmas, egyedi tartalommal!

Ma megkezdjük a művészi szakmai tartalommal az ismerkedést, amit ahogy eddig is Springer Orsolya, a Kézimunka Akadémia művészeti vezetője emel art craft nívóra.

Egy kalandos CRAFT EPOSZ kibontakozása vár ránk ( egy eposz valamennyi kötelező elemével ).

Tartsatok Velünk! 

IN MEDIAS RES

Készül egy divatkollekció, sőt valami több. TEMATIKUS MESTERKOLLEKCIÓ, szinte az elemi szálaktól kiindulva és felépítve. Az extra egyéni tudás bemutatása, ami kifejeződik a couture színvonalú ruhaalkotásban és a páratlan finomságú, igényű hagyományos díszítőtechnikák bátor és színvonalas innoválásában.

A SZEREPLŐK MEGNEVEZÉSE



képek forrása: internet


Kalandos craft eposzunkban főszerepet játszik a VÁSZON, mint ősi alapanyag, az INDIGÓ, mint festék és mint i-re a pont kerül fel gazdag magyar FOLK hímzéshagyomány.

Amikor egy egész éves alkotói folyamat témaválasztása történik, annak nyomós okkal, jelentőséggel kell bírni. Ez esetben az ok összetett, szól a fenntarthatóság iránti elkötelezettségről, a kézműves minőség 21. századi szerepéről, a hagyomány és innováció egymásra gyakorolt inspiráló hatásáról.

A VÁSZON ez esetben a DENIM, köznapi nevén farmer, ami minden korosztály szekrényében megtalálható. Vidéken és városon, keleten és nyugaton egyaránt népszerű, sőt a farmer nem csak egy ruhadarab, de jelentéssel bír. Aki viseli a nyugtalanság, valamit akarás, a szabadság többletjelentését is magára veszi.

Az INDIGÓ a farmer alapszíne, a kék természetessége és a flóra megjelenése; itt a helye!

Az esszenciális project összetevő, amitől ez a MESTERKOLLKCIÓ igazán egyedi és példamutató lesz, a FOLK hagyományok innoválása. Elképesztően izgalmas folyamat, sokszor és sokféleképpen mutatjuk majd be, a tervektől a megvalósítás lépéseit követve hétről hétre, hónapról hónapra.

Így indul seregszemléjére a mesterkollekció, ami végül, összegezve a célokat a

FOLK REDENIMISSIMA nevet kapta. 


Körtvély Adrienne

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések